Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Nastawiamy piekarnik na 180 stopni
wkładamy masło i 30 dagcukru do miski . ucieramy na krem
wbijamy jaja do masy ucierajac ją aż będzie gładka
wsypujemy mąkę do masy mieszajac az będzie pulchna
przekładamy na foremkę . wstawiamy do piekarnika na 20 - 25 minut
LuKiEr wbijamy jajo do miseczki i oddzielamy białko od żółtka
ubijamy pianę z białka . na talerzu układamy owoce i smarujemy pianą
potem obsypujemy lekko cukrem pudrem
ciasto przekrawamy na pół. przekładamy dżemem i robimy lukier
na cieście układamy owoce zanim lukier stężeje
potem smarujemy owoce lukrem żeby przykleiły się do ciasta
SMACZNEGO ! ! ! ! ! !