Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Białka ubic na sztywno doda cukier i cukier waniliowy ubic na szklącą bezę. W żółtkach rozmieszac proszek do pieczenia i wlac do białek, wymieszac. Na koncu dodac przesiana mąkę i delikatnie połaczyc. podzieli na 3 totrownice i upiec. smietankę ubic na sztywno dac cukier i serek.Wszystko razem dobrze wymieszac. Zelatyne rozpuscic w 1,4 szklanki wody i letnia wlac do masy, wymieszac. Brzoskwinie pokroic w kostke i połaczyc z biała masa.podzielic na 2 czesci Mleko zagotowac z cukrem ( troche odlac by rozpuscic budynie), wlac budynie i zagotowac. ostudzic.Maslo utrzec z budyniem i dodac krem toffi ( ewentualnie mleko).Podzielic na 2 czesci Przełozenie placka: biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt, masa toffi, masa serowa, biszkopt.Udekorowac wg uznania i schlodzic.