Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z szybszych nalewek gotowych do wypróbowania. Bez dodatku lawendy możemy cieszyć się jej smakiem nawet po 3 dniach ale zachęcam do dodania lawendy i odczekania kilku tygodni. Warto.
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32611
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 108
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 439
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32611
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 77
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 105
Składniki
Maliny oczyścić i wymieszać z suszoną żurawiną. Przesypać do 2 - litrowego słoja. Zasypać cukrem . Słój przykryć gazą i odstawić na 2-3 dni. Po tym czasie -owoce przecedzić aby uzyskać prawie 2 szklanki klarowanego syropu. Uzyskany syrop połączyć ze szklanką soku żurawinowego. Wymieszać. Wlać 1 litr wódki. Rozlać do dwóch butelek. Do każdej włożyć po 1- 2 gałązki świeżej lawendy. Odstawić na miesiąc.