Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tania domowa wiśniówka. Moze trochę czasochłonna ale efekty dają poczucie nieba w gębie:)
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9301
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9301
Składniki
wiśnie i 2kg cukru układamy warstwami w dużym słoju (cukier na gorze). Słój przykrywamy szczelnie ścierką lub gaza na 3 tygodnie i od czasu do czasu mieszamy by z cukru nie porobiły się grudki.
Sok zlewamy gdy cukier się wchłonie przez gazę do garnka. Podgrzewamy i dodajemy 1kg cukru, niedopuszczajac do zagotowania. Goracy sok zlewamy do butelek. ( ok 3 litrow)
Wiśnie zalewamy wódka w słoju zabezpieczonym gaza, odstawiamy na ok 7-10 dni.
Łączymy alkohol z sokiem w proporcji 1:3.
Wisnie beda "kandyzowane" mozna uzywac do wszystkiego, przechowywac w sloiczkach.