Naleśniki ze szpinakiem i serem feta.

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta.
> 3-4 os.
> > 60 min
łatwe
tanie
Polecam klasykę kuchni polskiej, naleśniki ze szpinakiem i serem feta. Idealne zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Składniki

  • Ciasto na placki:
  • Jajo kurze 3 szt.
  • mąka 2 szklanki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka ciepłej wody przegotowanej
  • 4 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • mrożony szpinak 400 g
  • ser feta 150 g
  • czosnek 3 ząbki - przeciśnięty przez praskę
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy rozmrożony szpinak, smażymy do odparowania wody. Dodajemy rozkruszony widelcem ser feta. Doprawiamy pieprzem, czosnkiem i solą. Dusimy na patelni do ładnego połączenia się sera ze szpinakiem.

  2. Zrobiony farsz nakładamy na wcześniej zrobione placki i zawijamy. Zrobione naleśniki podsmażamy na patelni na rumiany kolor. Naleśniki podajemy na gorąco, smaczne są również na zimno.

    Smacznego!!!

Komentarze do przepisu (4)

fafiatko 12 czerwca
Pyszne, chetnie bym zjadla!
Maudie 12 czerwca
Idealne dla mnie :)
Docherro 12 czerwca
Pyszności ,ser i mój ulubiony szpinak,tylko zajadać:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Ciasto na placki:
  • Jajo kurze 3 szt.
  • mąka 2 szklanki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka ciepłej wody przegotowanej
  • 4 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • Farsz:
  • mrożony szpinak 400 g
  • ser feta 150 g
  • czosnek 3 ząbki - przeciśnięty przez praskę
  • Pieprz
  • Sól
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
Składniki