Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie bezmięsne, smaczne i zdrowe.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 96
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 207
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 214
Składniki
Z jajka, mąki (odkładamy tylko łyzkę do zasmażki), mleka, proszku i szczypty soli smażymy naleśniki na odrobinie oleju, względnie masła.
Z masła i łyżki mąki robimy jasną zasmażkę, na to wrzucamy rozmrożony wcześniej szpinak (ew. zamrożony w kulkach), doprawiamy gałką, solą i pieprzem, gotujemy ok 10 minut by odparował trochę.
W miseczce rozrabiamy twaróg ze śmietaną, solą i pieprzem (można dosmaczyć natką pietruszki, będzie ciekawiej i jeszcze zdrowiej).
Usmażone wcześniej naleśniki smarujemy masa twarogową, następnie szpinakową, zwijamy, układamy na papierze do pieczenia lub w foremce wysmarowanej masłem, posypujemy startym zółtym serem, zapiekamy ok 5-7 minut, aby wszystko się zagrzało, przegryzło a ser się rozpuścił. Smacznego!