Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.

Naleśniki ze szpinakiem i mozzarellą.
> 3-4 os.
> 60 min
średnie
tanie
avatar Autor: Docherro
Pyszne i delikatne..miałam robić tartę,jednak przegłosowane zostały naleśniki:)

Składniki

  • NA CIASTO NALEŚNIKOWE
  • mąka 1l odmierzałam garnuszkiem
  • jajka 2 szt
  • mleko 2 szkl
  • woda gazowana 2 szkl
  • sól 1/2 łyżeczki
  • FARSZ
  • Szpinak 45dkg mrożony
  • mozzarella 2 op.po 19,5 dkg
  • mąka 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Ciasto na naleśniki roztrzepać trzepaczką lub mikserem.
    Usmażyć placki naleśnikowe ,wyszło mi 10 sztuk.
    Usmażyć szpinak.
    Rozmrożony szpinak dać na patelnię,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić 5 min.
    Po tym czasie dodać mozzarellę oraz zasmażkę zrobioną z łyżki mąki i masła.
    Doprawić do smaku solą.
    Nakładać na placki naleśnikowe i zawijać jak krokiety.

  2. Układać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
    Na wierzch dać plasterki sera żółtego.
    Zapiekać w piekarniku w 200st góra-dół do rozpuszczenia sera.

  3. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (9)

grazka950 31 maja 2017
o kurcze :) nie mogę wieczorami do Ciebie zaglądać bo robię się głodna :(
Bellapi 01 czerwca 2017
szpinak.....kocham :*
bellamozzarella 02 czerwca 2017
Ależ pyszne muszą być ;-) kochammmmm mozzarellę ;-)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • NA CIASTO NALEŚNIKOWE
  • mąka 1l odmierzałam garnuszkiem
  • jajka 2 szt
  • mleko 2 szkl
  • woda gazowana 2 szkl
  • sól 1/2 łyżeczki
  • FARSZ
  • Szpinak 45dkg mrożony
  • mozzarella 2 op.po 19,5 dkg
  • mąka 1 łyżka
  • masło 1 łyżka
  • sól do smaku
Składniki