Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami

Naleśniki ze szpinakiem, fetą i pomidorami
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: mari
dla miłośników szpinaku

Składniki

Przygotowanie

  1. Szpinak zalac osolonym wrzątkiem i gotowac ok. 3 min. Odcedzic. Doprawic solą, pieprzem i roztartym czosnkiem. Pomidory umyc, sparzyc, obrac ze skóry, pokroic w kawałki.

  2. W rondelku rozpuścic masło, dodac dwie łyżki mąki, następnie mleko. Energicznie mieszac by nie powstały grudki. Kiedy sos zgęstnieje dodac śmietanę, pokrojoną w kostkę fetę, doprawic solą, pieprzem i oregano. Połowę sosu beszamelowego wymieszac ze szpinakiem.

  3. Nalesniki nadziewac szpinakiem (składac w trójkąty). Ułożyc w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym, przekładając kawałkami pomidorów. Polac resztą sosu. Zapiekac ok. 15 minut w piekarniku w temp. 180 stopni.

Komentarze do przepisu (1)

Zlotowlosa 08 maja 2010
Wyglądają bosko! :)
Składniki
Składniki