Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne!
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32544
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 904
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32544
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 40
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 904
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 326
Składniki
Usmażyłam naleśniki, czyli: mąka, jajko, mleko, ciut oleju. Na patelnie wlałam oliwę i kiedy była gorąca wrzuciłam posiekaną cebulę. Po ok. 3 minutach dodałam mrożony szpinak, sól i dusiłam pod przykryciem, aż szpiank się rozmroził. W międzyczasie na parze ugotowałam brokuła, rozgniotłam do puree i dodałam do szpianku. Na koniec dodałam wyciśnięty czosnek i śmietanę i podusiłam minutkę. Sos: na patelnię włożyłam 3 łyżki masła i kiedy się rozpuściło, wsypałam 3 łyżki mąki i wymieszałam. Nadal mieszając powoli dolewałam mleko. Mleka dodajemy tyle, aż uzyskamy konsystencję sosu. Na koniec dodałam kostkę serka topionego. Na naleśnika nakładałam plasterek sera żółtego, gorący farsz szpinakowo-brokułowy, zwijałam w trójkąt i polałam gorącym sosem.