Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Naleśniki smażymy wg sprawdzonego, ulubionego przepisu:)
Świeży szpinak dokładnie myjemy a potem blanszujemy. Na patelni roztapiamy masełko, wrzucamy szpinak i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy rozmiażdżony czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Na naleśniki kładziemy plaster sera żółtego, 2-3 łyżki usmażonego szpinaku i zawijamy. I tak z każdym. Potem wkładamy do naczynia żaroodpornego i podpiekamy aż będą cieplutkie. Wykładamy na talerz i polewamy śmietanką.