Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapewne nie raz jedliście naleśniki z serem czy z dżemem. Można osobno, ale można też razem. Nadzienie dwuwarstwowe: dżem truskawkowy, ser biały ucierany ze śmietaną. Spróbujcie, bardzo fajne połączenie.
Składniki
Produkty na ciasto wymieszać ze sobą, użyć do tego trzepaczki rózgowej. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, nalać porcję ciasta, smażyć z obu stron na rumiano. Przed nalaniem każdej kolejnej porcji ciasta, wlać na patelnię odrobinę oleju. W garnuszku wymieszać ser biały z cukrem pudrem i śmietaną. Na każdego naleśnika nałożyć łyżkę dżemu truskawkowego, rozsmarować, następnie nałożyć łyżkę nadzienia. Naleśniki składać w chusteczkę, obsmażać na maśle. Podawać posypane cukrem pudrem lub polane śmietaną z kleksem truskawkowego dżemu. Smacznego.