Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularne danie wzbogacone owocami ,to doskonała przekąska lub danie na podwieczorek
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 381
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 381
Składniki
Jaja roztrzepać z solą i cukrem,dodać mleko,wodę,mąkę ,zmiksować na gładkie ciasto.Dodać 3 łyżki masła lub oleju i dalej miksować. Naleśniki usmażyć na dobrze rozgrzanej patelni najlepiej naleśnikowej.Przewrócić na drugą stronę gdy spód będzie rumiany.
Na naleśnik wyłożyć porcję wiejskiego serka.
Na serku ułożyć maliny.Złożyć w kopertę ,wierzch ozdobić kleksem z bitej śmietany ,czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej.
Wersja naleśników z podsmażaną gruszką.Gruszki pokroić w kostkę posypać cukrem.Na patelni rozpuścić masło , włożyć gruszki podsmażać 3 min.,dodać miód i całość smażyć jeszcze 2 min .Na naleśnik wyłożyć gruszki.
Całość złożyć w kopertę ,ozdobić kleksem z bitej śmietany .Wierzch posypać startą gorzką czekoladą.