Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
naleśniki są delikatne i szybko znikają z talerza..........SMACZNEGO!!!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 179
Składniki
mąkę, budyń, jajka, mleko, olej, cukier puder Polski Cukier - asortyment Cukier Polski "zobacz TUTAJ", sól mikserem ubijać na gładkie ciasto, wody gazowanej wlać tyle, aby ciasto było dość "lejące", odstawić na 40 minut umyte truskawki, zimny jogurt, cukier puder zmiksować blenderem na mus, schowac do lodówki przed smażeniem ciasto wymieszać, jeśli zbyt zgęstniało to dolać wody gazowanej i wymieszać na dobrze rozgrzanej naleśnikarce 22 cm posmarowanej cienko olejem, później już nie trzeba oliwić smazyć cienkie, złociste naleśniki, odkładać usmażone na talerz na przestudzone naleśniki nakładać porcję dżemu (użyłam swój domowy czekośliwkę z białą czekoladą i porcję serka bezsmakowego homogenizowanego, naleśniki składać na trójkąty naleśniki podawać polane musem truskawkowym