Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze ciasto na pieczone pierogi. Proponuję farsz : kurczak suszone pomidory i szpinak
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1374
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 352
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 188
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 94
Jeżeli ktoś lubi takie potrawy, polecam. W każdym regionie Polski ma inną naz...
Odsłon: 1374
Smaki dzieciństwa, często były na obiad. Są smaczne, uwielbiane przez dzieci...
Odsłon: 352
To świetny pomysł na rodzinny obiad w greckim stylu. Ta prosta w przygotowan...
Odsłon: 188
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 94
Składniki
FARSZ: pierś z kurczaka przyprawa Kotani Gyros pół opakowania świeżego baby szpinaku ( biedronka) kilka suszonych pomidorów w oleju ( najlepsze z Biedronki z dynią ) Pierś kroimy w drobną kostkę, obsypujemy przyprawą kotani i smażymy na patelni z odrobiną oleju z zalewy pomidorów. Dodajemy pokrojone suszone pomidory i szpinak. Smażymy, aż szpinak zmniejszy objętość. Można lekko dosolić do smaku.
Wszystkie składniki umieszczamy w misce i wyrabiamy ciasto. Dzielimy ciasto na 2 części. Jedną część rozwałkować, a drugą przykryć ściereczką żeby ciasto nie wyschło. Za pomocą np. szklanki wycinamy okręgi. Nakładamy farsz i lepimy pierogi.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 15min, aż się pięknie zarumienią.