Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste, i szybkie danie. Filety z kurczaka nadziewane orzeszkami nerkowca, morelami i mango chutney. Do tego pieczone miodowe marchewki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Obrac marchewki, przekroic na pół i pokroic na kawałki. o dl. 4 cm Wymieszac z miodem i olejem rzepakowym i pozostawic na około 10 minut. Tymczasem przygotowac mieso i posolic. Orzechy nerkowca uprazyc bez oleju do złotego koloru, pozostawic do ostygnięcia a nastepnie posiekac. Pokroic morele i dymke. Wymieszac dymke, morele, orzechy nerkowca z mango chutney . Przeciac piersi z kurczaka i posmarowac je nadzieniem z mango, nastepnie zlozyc i spiac wykalaczkami. Ulozyc marchewki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem, posypać sola i piec w temp. 180 ° C przez ok. 15 minut. W międzyczasie smazyc filety na oliwie z każdej strony przez ok. 5 minut, przykryc i smazyc jeszcze po 5 minut z kazdej strony.
Przekroic i podawac z pieczona marchewka.