Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli owoców morza
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 361
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 235
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 76
Aksamitny krem pomidorowy z niespodzianką.
Odsłon: 258
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 241
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 361
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 235
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 76
Składniki
Małże wyszorować, zeskrobać narośla, umyć pod zimną bieżącą wodą oraz oddzielić zamknięte od otwartych. W wyższym garnku roztopić masło dodać przeciśnięty przez praskę czosnek oraz wino z sola i pieprzem. Po ok 2 minutach dodać małże i gotować pod przykryciem ok 6 minut do otwarcia muszli. W trakcie gotowania potrząsnąć z 3 razy garnkiem, aby muszle równomiernie się gotowały. Podawać zaraz po ugotowaniu ze skropionym sokiem z cytryny oraz posiekaną natką pietruszki. Smacznego.