Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pulchne, miękkie babeczki z pysznym jabłkowym wnętrzem, obsypane chrupiącą kruszonką. Wszystko, co najbardziej lubię.
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 124
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 959
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 124
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 70
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 19
Składniki
Ciasto. Mąkę, budyń (proszek), cukier waniliowy, cukier i proszek do pieczenia wsypuję do miski i dokładnie ze sobą mieszam. Następnie wlewam mleko i wbijam jaką. Ciasto miksuję, a następnie nadal miksując wlewam olej (cienką strużką).
Kruszonka. Zimne masło tnę w paski i wrzucam do miski. Dodaję mąkę i cukier. Szybko zagniatam.
Na spód każdej foremki wykładam ciasto, następnie nakładam gotowy mus jabłkowy i przykrywam kolejną warstwą ciasta, niemalże po brzegi. Wierzch posypuję kruszonką. Piekę w 180 stopniach C przez około 20 minut.