Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Muffiny bananowe ekspresowe
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 207
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2223
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 208
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 207
Pyszna babka na oleju która zawsze się udaje.
Odsłon: 2223
Kluski śląskie przeważnie robię z dziurką, a to dla tego aby6 w dziurce zatrz...
Odsłon: 208
Składniki
Do miski przesiać suche składniki: mąkę, sodę oraz proszek do pieczenia. Dodać cukier, sól i wymieszać. W osobnej misce wymieszać mokre składniki: mleko, olej, jajko. Suche składniki połączyć z mokrymi dokładnie wymieszać. Na koniec dodać rozgniecione widelcem banany oraz inne dodatki jeśli chcecie np. czekoladę lub orzechy. Ponownie wymieszać. Foremkę do muffinek wykładamy papilotkami i przelewamy przygotowane ciasto. Muffiny wkładamy do nagrzanego piekarnik do temperatury 180 stopni i pieczemy do tzw. suchego patyczka ok. 30 minut. Smacznego !