Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W ciągu 30 minut mamy pyszny deser, budyń z dodatkiem czarnej porzeczki, utopiony w muf finach.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1823
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
1. Budyń gotujemy w jednej szklane mleka, studzimy.
2. Do miski wsypujemy mąkę, proszek, cukier. 3. Wbijamy jajka.
4. Wlewamy olej oraz mleko. 5. Mieszamy dokładnie.
6. Foremki muf fin napełniamy jedną łyżką masy.
7. Układamy dowolny owoc, u mnie była to czarna porzeczka.
Następnie po łyżce budyniu.
9. Przykrywamy masą.
10. Pieczemy 20 minut w 180 °C. 11. Deser gotowy. 12. Smacznego.