Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy podałam te muffinki na stół to goście myśleli, że są kupione w cukierni :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 85
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
-> w dużym kubku mieszamy jajka, olej i ekstrakt z wanilii na jednolitą masę. -> w misce mieszamy mąkę, cukier puder, mleko i proszek do pieczenia oraz dodajemy masę jajeczną. -> w foremce do muffinek układamy papilotki i każdą napełniamy 1 łyżeczką ciasta, następnie pół łyżeczki marmolady i kolejną łyżeczkę ciasta (tak aby ciasto przykryło marmoladę) -> pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok 20 minut w temperaturze 180°C -> upieczone muffinki odstawiamy do ostygnięcia. -> każdą muffinkę maczamy w roztopionym maśle i obtaczamy w cukrze Smacznego!