Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne muffinki z kawałkami czekolady.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 219
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 768
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1815
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 238
Polecam.
Odsłon: 290
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia. W drugiej misce wymieszać trzepaczką wodę mineralna gazowaną, olej i jajka. Następnie wymieszać trzepaczką składniki obu misek. Nie mieszać długo , lecz tylko do momentu połączenia się składników. Na końcu wmieszać delikatnie szpatułką kawałki czekolady. Czekolada nie może być zbyt drobno pokrojona bo się rozpuści. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto nałożyć do papilotek. Muffinki piec w nagrzanym piekarniku ok 20 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 stopni.