Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie babeczki z budyniem, to deser, który przygotujemy raz dwa!
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2179
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1930
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 34
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 2179
Szybkie i proste babeczki bez miksera które przygotowujesz w kilka minut.
Odsłon: 195
Dzisiejsze rolady przygotowane z szynki wieprzowej, z wędzonym boczkiem, kieł...
Odsłon: 1930
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia kapustą, pieczarkami i mięsem wieprzowym.
Odsłon: 34
Składniki
Budyń ugotować w 400 ml mleka, ostudzić. Jaja rozmieszać z cukrem. Dodać mleko, stopioną i ostudzoną margarynę, wymieszać. Dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao, dokładnie całość wymieszać.
Do papilotek nakładać po łyżce ciasta i łyżce budyniu. Rozłożyć pozostałe ciasto, wierzch wyrównać.
Piec w temp. 180 stopni przez ok. 25 min. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego!