Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre i smaczne danie. Lubię dania które n adrugi dzień smakują jeszcze lepiej niż w pierwszy:)
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 309
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 67
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 111
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 499
Składniki
Makaron ugotować osobno i odcedzić. Kapustę pokroić cienko wrzucić do garnka zalać wodą posolić dodać liść i ziele i gotować pod przykryciem.
Mięso pokroić na małe kawałki podsmażyć na patelni . Jak będzie rumiane dorzucić pokrojoną w kostkę cebulkę i podsmażyć razem i wrzucić do garnka z kapustą. Gotować aż kapusta i mięso będą miękkie.
Następnie odlać wodę z garnka. Odmierzyć z niej niecałe pół litra resztę wylać. W zostawionej wodzie rozrobić sos z torebki. Następnie wlać go do odcedzonej kapusty i mięsa, dodać makaron, trochę popieprzyć i wszystko razem wymieszać. Smacznego:)