Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja koleżanka robi taką cafe latte przy użyciu expresu, ale jak ktoś nie posiada profesjonalnego urządzenia to trzeba sobie radzić w inny sposób używając do tego spieniacza ręcznego. Fajny gadżet i do tego nie drogi, a tyle radości może dać.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 46
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Mleko w szklance podgrzewamy w mikrofali uważając by się nie zagotowało (ja podgrzewam około 25 sekund na najwyższym stopniu).
Kawę zalewamy wrzącą woda i dokładnie mieszamy.
Podgrzane mleko spieniamy około 1 minuty przy użyciu spieniacza ręcznego.
Do szklanki ze spienionym mlekiem po łyżce wlewamy gorącą kawę, tak aby mleko się nam ładnie rozwarstwiło.
Smacznego !!!