Młoda kapusta z masłem i bułką tartą

Młoda kapusta z masłem i bułką tartą
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Młoda kapusta z bułką tartą i masłem to dodatek do letniego obiadu, możemy podać ją zamiast kalafiora czy surówki. Smaczna zarówno na zimno jak i na ciepło.

Składniki

  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1/4 kostki masła
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • sól
  • świeży, posiekany koper

Przygotowanie

  1. Z kapusty wykrawamy głąb, usuwamy zewnętrzne liście, przekrawamy ją na ćwiartki. Umieszczamy w garnku z wodą, wsypujemy sól. Gotujemy przez około 30 minut do miękkości. Odcedzamy.

  2. W małym rondelku, na małym ogniu roztapiamy masło. Dodajemy bułkę tartą, podsmażamy cały czas mieszając, do momentu aż bułka będzie miała złoty kolor.

  3. Kapustę polewamy masłem z bułką tartą.

Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 13 czerwca
Boska! <3
Składniki
  • 1 mała główka młodej kapusty
  • 1/4 kostki masła
  • 2 czubate łyżki bułki tartej
  • sól
  • świeży, posiekany koper
Składniki