Młoda kapusta gotowana

Młoda kapusta gotowana
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
tanie
Świetny, lekko pikantny dodatek do obiadu. Jest tak smaczna , że można zjeść ją samą. Polecam.

Składniki

  • 1 średnia główka kapusty
  • 2 średnie pomidory
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • sok z 1/2 cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno poszatkować. Pomidory umyć i pokroić na drobne plasterki. Koperek umyć i również pokroić. Wszystkie wymienione warzywa dać do garnka. Dolać wody. Gotować z przyprawami i kminkiem jakieś 30 minut. Cebulę i papryczkę chili drobno pokroić i zeszklić na patelni na oleju. Po ugotowaniu wodę odcedzić. Do kapusty dodać zawartość patelni. Skropić sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszać.

Komentarze do przepisu (8)

fafiatko 03 sierpnia
Idealna! Taka lubie najbardziej!
bryssska 06 sierpnia
Pyszna, uwielbiam ;-D
babcitereskiciasta 06 sierpnia
Ekstra kapustka.:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 średnia główka kapusty
  • 2 średnie pomidory
  • 1 pęczek koperku
  • 1 łyżeczka kminku
  • 1 cebula
  • 1 papryczka chili
  • sok z 1/2 cytryny
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
Składniki