Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy można podawać z cukrem pudrem lub konfiturą.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 194
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 194
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9303
Składniki
Mąkę przesiewamy z mlekiem w proszku i proszkiem do pieczenia. Jajko rozkłócamy z cukrem i mlekiem. Mieszając stopniowo dodajemy mąkę. Ciasto powinno być bardzo gęste. Dodajemy 2 łyżki oleju.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta i smażymy na małym ogniu.