Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wprawdzie nie sezon na pierniki ale zapewniam że to najlepsze ciasto ze śliwkami! Miękkie, puszyste i wilgotne ciasto miodowe, nie całkiem piernikowe bo nie dodałam przyprawy do piernika ;) Słodycz miodu idealnie współgra ze śliwkami. Ja już wiem że to ciasto wejdzie na stałe do naszego menu :) Do koniecznego wypróbowania!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Do miski olać olej, dodać miód, cukier, całe jajka, mąkę, śmietanę, sól i sodę. Zmiksować na jednolite ciasto.
Wlać do tortownicy o średnicy 25 cm, wyrównać. Na wierzch ułożyć połówki śliwek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 35-40 min. (do suchego patyczka).