Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mazurki są pyszne i chrupiące za sprawą mieszanki studenckiej. Cukier biały zastąpiłam trzcinowym, a wypełnienie to krem karobowo-sezamowy. Całość stanowi niezwykłą ucztę dla podniebienia.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Z podanych składników zrobisz 10 sztuk mini mazurków. Suche składniki mieszamy. W osobnym naczyniu miksujemy masło z cukrem. Stopniowo wbijamy po jednym jajku, wlewamy esencję. Suche składniki dodajemy stopniowo do mokrych. Mieszamy mikserem, do momentu gdy mieszanie nim zrobi się problemowe. Przechodzimy wtedy do zagniatania ręcznego. Ciasto formujemy w kulę, owijamy w folię i umieszczamy w lodówce na godzinę. Po tym czasie ciasto należy rozwałkować. Wycinać szklanką koła. W połowie z nich wyciąć mniejszą szklanką obwódki. Obwódki przykleić do brzegów kółek. Uformować rękoma kształty owalne ciastek. Wkładamy do nagrzanego do 180*piekarnika. Pieczemy opcja dół ok. 15 minut, lub do lekkiego zarumienienia. Polecam i smacznego życzę.