Migdałowe ciasto z ananasem,mandarynkami i kruszonką

Migdałowe ciasto z ananasem,mandarynkami i kruszonką
> > 6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
Ciasto migdałowe z nadzieniem ananasa i mandarynki. Ciasto z posypką migdałową, wyszło bardzo pyszne.

Składniki

  • CIASTO:-6 żółtek
  • -1 szklanka cukru -1 masło-250 g. -3 szklanki mąki
  • -100 g. mielonych migdałów -3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • NADZIENIE:
  • -1 puszka ananasa -1 puszka mandarynek
  • BEZA:
  • -6 białek -3/4 szklanki cukru -1 budyń śmietankowy
  • POSYPKA:-150 g. masła
  • -50 g. brązowego cukru -150 g. mąki -100 g. mielonych migdałów
  • -cukier puder do oprószenia

Przygotowanie

  1. Żółtka wraz z cukrem i masłem zmiksować.Przesiać mąkę z proszkiem, dosypać migdały, wszystko zmiksować. Wylepić blaszkę z piekarnika 34x38,wyłożoną papierem do pieczenia.
    Odsączyć ananasa i mandarynki. Ananasa pokroić i wraz z mandarynkami rozrzucić na surowym cieście.

  2. Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiać do tego budyń i mikserem na niskich obrotach wmieszać. Bezę wyłożyć na owoce.
    Na posypkę wszystko zmiksować, albo rozetrzeć w palcach i rozsypać na bezie.

  3. Piec ok.60 min. w 175*.
    Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (4)

basiliana 12 lipca
Ciasto wygląda bardzo apetycznie. Połączenie ananasa, mandarynek i migdałowego ciasta musi smakować rewelacyjnie.
Dziękuję bardzo, ciasto było pyszne.:)
konhambos 12 lipca
musi byc niesamowicie aromatyczne i orzezwiajace.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • CIASTO:-6 żółtek
  • -1 szklanka cukru -1 masło-250 g. -3 szklanki mąki
  • -100 g. mielonych migdałów -3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • NADZIENIE:
  • -1 puszka ananasa -1 puszka mandarynek
  • BEZA:
  • -6 białek -3/4 szklanki cukru -1 budyń śmietankowy
  • POSYPKA:-150 g. masła
  • -50 g. brązowego cukru -150 g. mąki -100 g. mielonych migdałów
  • -cukier puder do oprószenia
Składniki