Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto migdałowe z nadzieniem ananasa i mandarynki. Ciasto z posypką migdałową, wyszło bardzo pyszne.
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 20
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Przepis na potrawkę z kurczakiem i makaronem ryżowym. Potrawka prosta , szybk...
Odsłon: 1127
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 20
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 52
Składniki
Żółtka wraz z cukrem i masłem zmiksować.Przesiać mąkę z proszkiem, dosypać migdały, wszystko zmiksować. Wylepić blaszkę z piekarnika 34x38,wyłożoną papierem do pieczenia. Odsączyć ananasa i mandarynki. Ananasa pokroić i wraz z mandarynkami rozrzucić na surowym cieście.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem.Przesiać do tego budyń i mikserem na niskich obrotach wmieszać. Bezę wyłożyć na owoce. Na posypkę wszystko zmiksować, albo rozetrzeć w palcach i rozsypać na bezie.
Piec ok.60 min. w 175*. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.