Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam serniki i brownies, uwielbiam też połączenie czekolady i mięty... ten placek, to połączenie idealne :-)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 420
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 451
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 183
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 420
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 451
Składniki
Brownies: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Sypkie składniki przesiać do miski. W garnku rozpuścić masło, zdjąć z palnika, dodać połamaną w kostkę czekoladę, odstawić na 2 minuty i wymieszać do uzyskania jednolitego, gładkiego sosu, przestudzić. W drugiej misce roztrzepać rózgą jajka z jogurtem i cukrem. Dodać przestudzony sos czekoladowy i wymieszać rózgą. Następnie dodać suche składniki i dokładnie wymieszać do otrzymania gładkiej masy. Tortownicę (śr. 21 cm) wyłozyć papierem do pieczenia. Wyłozyć większość masy czekoladowej, wyrównać. Masa serowo-miętowa: Wszystkie składniki zmiksować tylko do połączenia. Na masę brownies wyłożyć masę serowo-miętową. Na górę w odstępach wyłożyć pozostałą masę czekoladową. Masy wymieszać patyczkiem, tworząc "esy-floresy". Piec w temperaturze 175ºC przez około 30 - 40 minut., Wystudzić.
Smacznego :-) P.s. Przepis pochodzi z bloga Moje Wypieki