Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Francuskiej marynaty można użyć do każdego innego rodzaju mięsa, np. łopatki czy karkówki. Ja wybrałam nieco chudszą szynkę.
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4821
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4821
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 948
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
Mięso kroimy w dość grube plastry. Cebulę i pieczarki kroimy drobniej. Składniki marynaty mieszamy ze sobą. Marynatą zalewamy mięso i warzywa, mieszamy do połączenia składników. Odstawiamy w chłodne miejsce na min. 1 godzinę, najlepiej na całą noc.
Wszystko przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 2 godziny, z czego pierwsze 30 min pod przykryciem. Na ostatnie 15 minut włączamy termoobieg. Po wyjęciu z piekarnika posypujemy natką pietruszki