Mięso mielone z kapustą pekińską

Mięso mielone z kapustą pekińską
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Pożywne danie na obiad.

Składniki

  • Składniki:
  • Kapusta pekińska 1 mała główka
  • Papryka żółta 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Mięso mielone wieprzowe 40 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka mielona wędzona do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia
  • Świeża kolendra

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cebulę, czosnek obrać, posiekać razem z papryką i kapustą. Mięso wyłożyć na patelnię i podsmażyć na oleju przez 5 minut, dodać przygotowane warzywa, przyprawić do smaku i podsmaży jeszcze przez następne 5 minut na wolnym ogniu. Potrawę rozłożyć na talerze, posypać świeżą kolendrą i podawać na ciepło z pieczywem lub grubym makaronem.

Komentarze do przepisu (3)

pelen_brzuszek 20 marca
świetny pomysł :)
kulinarnagosia 22 marca
Zawartość talerza ciekawa, ale jaki talerz!!! :)
SEZAMEK88 23 marca
Co jaj co ale miskę zabieram do domu. Fajne.
Składniki
  • Składniki:
  • Kapusta pekińska 1 mała główka
  • Papryka żółta 1 szt.
  • Papryka czerwona 1 szt.
  • Mięso mielone wieprzowe 40 dag
  • Sól i pieprz do smaku
  • Papryka mielona wędzona do smaku
  • Cebula biała 1 szt.
  • Czosnek 2 ząbki
  • Olej do smażenia
  • Świeża kolendra
Składniki