Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiasz odwiedziny i popołudniowe herbatki lub/i kawki u mamy lub babci? Ich rustykalny styl i retro klimat? Więc wilgotne ciasto z jabłkami i makiem oraz kaszą manną jest dla Ciebie! To ciasto bez użycia mleka krowiego, bez mąki oraz białego cukru. Uwaga! Jest jedno ale... Jest tak miękkie i przyjemne, że jego jedzenie nie skończy się na jednym kawałku i mimo najszczerszych chęci skusisz się na kolejny i... kolejny... A letni czas i mnogość przyjęć na świeżym powietrzu i okazji do spotkań właśnie się zaczął! Może się skusisz?
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 102
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 241
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 102
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 241
Składniki
Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Włącz piekarnik na 180 stopni i przygotuj tortownicę wykładając ją papierem do pieczenia na samym dnie. Oddziel białka od żółtek. Ubij białka a pod koniec ich ubijania dodawaj cukier łyżka po łyżce. Trzymaj ubite białka z cukrem w gotowości! Obierz jabłka i zetrzyj je na tarce o średnich oczkach. Wymieszaj je z makiem, kaszą manną, żółtkami, olejem i sodą. Do powstałej masy dodaj delikatnie ubite białka i wmieszaj je do masy. Bądź delikatny, by nie zniszczyć struktury ciasta ;)
Przelej masę do tortownicy, wyrównaj i piecz w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut, do uzyskania ciemnobrązowej skórki.