Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy przepis chciałabym zadedykować wszystkim Panom i napisałam go specjalnie dla Was żeby nie było Wam smutno i przykro, że ostatni przepis był typowo babski. Danie, o którym dziś mowa przyrządza się z polędwiczki wieprzowej. Dodaje się do tego jeszcze dwa składniki pomocnicze i obiad gotowy! Jest to danie proste, które Panowie są w stanie przygotować samodzielnie, a przy okazji, nas kobietki zachwycić... ciąg dalszy na moim blogu Kulinarny Rollercoaster
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 889
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 602
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 889
Składniki
Polędwiczkę wieprzową pokrój w cienkie plastry. Posól ją i dopraw pieprzem, a następnie obsmaż ją z obu stron na mocno na rozgrzanym oleju. Polędwiczki wyjmij i odłóż je na bok. Na tym samym oleju podsmaż cebulkę pokrojoną w drobną kostkę aż się zarumieni.
Następnie dodaj polędwiczkę i całość zalej śmietaną 18%. Poczekaj aż śmietana troszkę odparuje i dzięki temu zagęści sos. Nie czekajcie zbyt długo, żeby „pomocnica” nie zanudziła się. Danie to fantastycznie pasuje do ziemniaków, ryżu, czy kaszy.