Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i kolorowy mazurek na Wielkanoc.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 368
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 501
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1351
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 84
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 368
Składniki
Wykonanie ciasta: Jajka ubić z cukrem na puch, dodać mąkę, proszek do pieczenia, olej, kakao i wodę. Dokładnie wyrobić, po czym przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni około 40 minut. Po upieczeniu placek ostudzić i uformować foremką lub nożem kształt owalny, po czym posmarować dżemem. Wykonanie kremu cytrynowego: Śmietanę wymieszać z cukrem, podgrzewać doprowadzając do wrzenia i stale mieszając gotować 11 minut. Odstawić, dodać startą skórkę z cytryny i sok. Następnie ucierać i gdy zacznie gęstnieć wylać na placek. Udekorować według własnego pomysłu i wstawić do lodówki.