Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1315
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 483
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1315
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 64
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 352
Składniki
Z mąki, masła i cukru zagnieść kruche cisto. Ochłodzić. Następnie odkroić 1/3, a pozostałą część rozwałkować, wylepić małą prostokątną formę.
Z odłożonego ciasta zrobić wałeczek. Brzeg ciasta w formie posmarować roztrzepanym żółtkiem, dolepić wałeczek formując wyższy brzeg.
Posmarować- go resztą żółtka roztrzepanego ze śmietanką. Ciasto wsunąć do piekarnika 180°C i upiec na złoto. dżem przełożyć do garnuszka dodać skórkę pomarańczową i mieszać podgrzewając. Ciepłą, półpłynną masą, napełnić środek mazurka. Pozostawić do ostygnięcia.