Maślane ciasteczka z lentilkami

Maślane ciasteczka z lentilkami
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: izek
Delikatne, kruche, słodkie i kolorowe i bardzo szybkie do przygotowania

Składniki

  • Mąka pszenna 400 gram
  • Cukier 150 gram
  • Jajka 2 szt.
  • Cukier wanilinowy 1 łyżka
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Masło 200 gram
  • Lentilki

Przygotowanie

  1. Masło z cukrem i cukrem wanilinowym ucieramy na gładką i białą masę. Dodajemy do tego jajka i miksujemy.

  2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypujemy do utartego masła (stale miksując).

  3. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, kładziemy je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, spłaszczamy i układamy lentilki. Pieczemy ok. 15 minut w temp. 180 stopni.

Komentarze do przepisu (11)

Nevermore 26 marca
Lentilkami, to można się zjadać na maxa, a z takimi ciachami smakują świetnie :) Do cappuccino idealny dodatek,... Czytaj całość »
Lentilkami, to można się zjadać na maxa, a z takimi ciachami smakują świetnie :) Do cappuccino idealny dodatek, pycha :)
pelen_brzuszek 26 marca
jak kolorowo :)
Maudie 26 marca
Pysznie i wesoło:)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • Mąka pszenna 400 gram
  • Cukier 150 gram
  • Jajka 2 szt.
  • Cukier wanilinowy 1 łyżka
  • Proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • Masło 200 gram
  • Lentilki
Składniki