Marynowana papryka po grecku

Marynowana papryka po grecku
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
W Grecji także przygotowują przetwory ale głównie na białym occie winnym, papryka jest wyborna.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroiłam paprykę w paseczki. Najlepiej jest ja poukładać w słoikach z dodatkami i na tej podstawie obliczyć ilość potrzebnej marynaty.
    Liczenie: suma pojemności słoików podzielona na dwa.

    Do filtrowanej wody dodałam ocet, sól i cukier. Wymieszałam. Zalałam słoiki. Pasteryzowałam je od zagotowania się wody 20 minut- papryka musi zmięknąć, bez obaw będzie jędrna przez dodatek octu.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (23)

slodkisentyment 10 września
Wspaniałości, po raz kolejny :)
Pieprzyczfantazja 11 września
dzisiaj właśnie rozkładam warsztat i będę robić paprykę. Wykorzystam Twój przepis :)
kuchmariola63 11 września
Bardzo lubię takie marynowane papryki :)
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki