Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon gruszkowy w tym roku otwarty wcześniej. Dostaliśmy sporą dostawę gruszek od rodziny. Trzeba było je jakoś zagospodarować. Zrobiliśmy to na trzy sposoby. To trzeci z nich.
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9687
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 700
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 124
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 89
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9687
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 126
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 700
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 124
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 89
Składniki
Gruszki obrałem, pokroiłem na małe kawałki, przełożyłem do rondla, dodałem 250 ml wody jeśli mamy gruszki twarde ), gotowałem pół godziny, dodałem cukier, często mieszałem. Pod koniec gotowania dodałem sok z cytryny. Gdy marmolada zgęstniała, dodałem dwie galaretki wiśniowe ( można pominąć ). Gorącą marmoladę przełożyłem do słoików, odwróciłem dnem do góry. Gotowe.