Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam to ciasto - jest lekkie i puszyste, rozpływające się w ustach.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 315
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 685
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 113
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i margaryną na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać. Ciasto podzielić i wyłożyć na dwie blachy.
Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Pianę wyłożyć na wcześniej przygotowane placki i posypać płatkami migdałowymi. Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec na złoty kolor.
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier i śmietan fix. Chwilę ubijać - do połączenia składników.
Śmietanę wyłożyć na zimny placek. Galaretki rozpuścić w 2 szkl. wrzącej wody, a następnie wsypać mrożone maliny i energicznie mieszać, aby maliny połączyły się z galaretką. Maliny wyłożyć na śmietanę.
Na maliny nakładamy drugi placek i lekko dociskamy. Życzę smacznego :)