Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny makowiec na zbliżające się szybkim krokiem Święta.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32639
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 122
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 40
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 114
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 455
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32639
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 87
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 122
Składniki
Wykonanie: Masło utrzeć bardzo dokładnie z cukrem na puszysto.Następnie wsypać mąkę, dodać drożdże roztarte w ciepłym mleku i trzy jajka. Wyrabiać ciasto tak długo aż zacznie odstawać od ręki, po czym odstawić na godzinę w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.Gdy ciasto podwoi objętość, podzielić go na dwie równe części i rozwałkować na stolnicy wysypanej mąką.Obydwie części ciasta posmarować roztrzepanym białkiem, wyłożyć po połowie masy makowej z bakaliami. Ciasto zwijamy w roladę smarujemy rozbełtanym żółtkiem i posypujemy suchym makiem.Włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 40 minut