Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka sałatka to świetny sposób na urozmaicenie codziennego menu. Sprawdzi się na kolację, jak również drugie śniadanie do pracy. Makaron sprawia, że sałatka jest bardzo sycąca, zaś gorgonzola z orzechami i sos z dodatkiem musztardy francuskiej nadają jej pewnego rodzaju "zadziornego" charakteru;)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11239
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 38
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 56
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 676
Szybka i smaczna
Odsłon: 11239
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 283
Składniki
Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
Grubo posiekane orzechy włoskie prażymy na rozgrzanej, suchej patelni. Odstawiamy.
Gorgonzolę dzielimy na mniejsze kawałki.
Jeżeli wykorzystujemy sałatę rzymską, kroimy ją na mniejsze części. Mix sałat wystarczy wyjąc z opakowania (jest już myty i gotowy do spożycia).
Składniki na sos umieszczamy w słoiczku z wieczkiem i energicznie potrząsamy, aż do połączenia się składników.
Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Polewamy przygotowanym dressingiem. Przechowujemy w lodówce.