makaron ze szpinakiem, boczkiem i krewetkami

makaron ze szpinakiem, boczkiem i krewetkami
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: magdusia_k
potrawa dla fanów krewetek

Składniki

  • 1/2 opakowania mrożonych krewetek
  • 3 plastry boczku
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 400g makaronu typu tagliatelle
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • chili
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Na mocno rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno posiekaną cebulę i boczek pokrojony w cienkie plastry. Gdy cebula i boczek się przyrumienią dodajemy szpinak. Dusimy. Po upływie ok 10 min dodajemy śmietanę. Całość mieszamy i podgrzewamy. Wrzucamy krewetki i dusimy aż do krewetki będą dobre. W międzyczasie gotujemy makaron.

Komentarze do przepisu (2)

Pistacja 28 grudnia 2010
Mnie podoba się zdjęcie, uwielbiam szpinak, makaron i w połączeniu z boczkiem może być pyszne. Za krewetki... Czytaj całość »
Mnie podoba się zdjęcie, uwielbiam szpinak, makaron i w połączeniu z boczkiem może być pyszne. Za krewetki podziękuję bo nie lubię ale gdybym lubiła to pewnie bym się skusiła:)
kret 28 grudnia 2010
Krewetek nie lubia tylko ci co ich nie próbowali-a faktycznie najlepsze usmazone na masełku z dużą iloscią... Czytaj całość »
Krewetek nie lubia tylko ci co ich nie próbowali-a faktycznie najlepsze usmazone na masełku z dużą iloscią czosnku:)
Składniki
  • 1/2 opakowania mrożonych krewetek
  • 3 plastry boczku
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 400g makaronu typu tagliatelle
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 duża cebula
  • 3 łyżki śmietany
  • sól, pieprz do smaku
  • chili
  • oliwa z oliwek
Składniki