Makaron z wędzonym łososiem

Makaron z wędzonym łososiem
> 3-4 os.
> 60 min
łatwe
przystępne
Sycące i smaczne danie na przekąskę.

Składniki

  • Łosoś wędzony 35 dag
  • Por mały 1 szt.
  • Marchewka 2 szt.
  • Groszek zielony mrożony 1 szklanka
  • Masło 2 łyżki
  • Makaron pełnoziarnisty 1 opakowanie
  • Śmietana 400 ml
  • Starty chrzan 2 łyżki (może być ze słoiczka)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bulion warzywny 100 ml

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Warzywa oczyścić, umyć, drobno posiekać i poddusić na maśle razem z groszkiem, wlać bulion i ugotować do miękkości, po czym ostudzić i odsączyć. Makaronu ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzić, ostudzić, połączyć ze śmietaną, chrzanem, następnie wymieszać z przygotowanymi warzywami i pokrojonym łososiem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku i podawać.

Komentarze do przepisu (1)

Pieprzyczfantazja 08 sierpnia
rewelacja! pyszne ! super!
Składniki
  • Łosoś wędzony 35 dag
  • Por mały 1 szt.
  • Marchewka 2 szt.
  • Groszek zielony mrożony 1 szklanka
  • Masło 2 łyżki
  • Makaron pełnoziarnisty 1 opakowanie
  • Śmietana 400 ml
  • Starty chrzan 2 łyżki (może być ze słoiczka)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Bulion warzywny 100 ml
Składniki