Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowsza wersja obiadu z makaronem :)
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 525
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 525
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Makaron gotujemy.
Bakłażana, paprykę i cukinię kroimy w kostkę.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wsypujemy warzywa i smażymy do miękkości. Dodajemy czosnek, doprawiamy solą i pieprzem.
Na talerzu układamy makaron, następnie warzywa, dekorujemy poszatkowanymi liśćmi świeżej bazylii. Można również opruszyć żółtym serem.
*jeżeli warzywa "wciągną" za dużo oliwy, możemy nią skropić gotowe danie tak by makaron nie był suchy.