Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przed świętami dostałam miłą niespodziankę od firmy Podravka . Naszedł czas by wykorzystać nadesłany prezent. Tym razem wykorzystałam Ajvar łagodny. Stworzyłam z niego sos do makaronu. Przepis łatwy i przepyszny !
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4815
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 945
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 4815
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 945
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 231
Składniki
1. Makaron gotujemy we wrzątku według instrukcji na opakowaniu 2. Cebulę obieramy, i kroimy w drobną kostkę. Smażymy na 1 łyżce oleju rzepakowego. Gdy cebula się zeszkli dodajemy paprykę i ogórka pokrojonego w malutką kostkę. Smażymy przez 5 minut często mieszając 3, Po tym czasie dodajemy ajvar smażymy 2 minuty cały czas mieszając. Dodajemy wody. Oraz przyprawy. Mieszamy. Całość zagęszczamy wodą z mąką. 4. Na talerz wykładamy makaron i polewamy sosem