Makaron z sosem śmietanowo-grzybowym

Makaron z sosem śmietanowo-grzybowym
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: HabibiChi
Szybki pomysł na obiad. Dla wszystkich miłośników grzybów ! Wersja z pieczarkami i boczniakami :)

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu szerokie wstążki
  • 400-500 g pieczarek i boczniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 250 ml śmietany 30%
  • Pietruszka
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

  1. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle, po chwili dodajemy pokrojone w paski pieczarki oraz boczniaki. Smażymy ok 5-8 minut. Gotujemy makaron wedle czasu na opakowaniu.

  2. Zalewamy grzyby śmietaną doprawiamy solą i pieprzem oraz do smaku solimy i pieprzymy. Pietruszkę kroimy i dodajemy do grzybów.

Komentarze do przepisu (4)

GREGORHSPEED 19 listopada 2016
Boskie smaki <3
bellamozzarella 21 listopada 2016
Pyyyyychaaaa ;-)
gochna55 23 listopada 2016
Bis - muszę zrobić jak najszybciej.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 opakowanie makaronu szerokie wstążki
  • 400-500 g pieczarek i boczniaków
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 250 ml śmietany 30%
  • Pietruszka
  • Sól i pieprz
Składniki