Makaron z pesto z rukoli

Makaron z pesto z rukoli
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: wataga
Wariacja na temat klasycznego pesto - wersja z rukoli. Idealnie smakuje podane z makaronem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, ale tak, by pozostało ok 1-2 łyżek wody.

    Rukolę należy umyć i osuszyć. Następnie podzielić na 2 porcje i umieścić pierwszą w rozdrabniaczu. Krótko zmiksować, dodać drugą porcję i powtórzyć czynność. Dodać pozostałe składniki i zmiksować.


    Pesto wymieszać z makaronem i wodą pozostałą z gotowania go. Wyłożyć na talerze, posypać czarnym pieprzem, można również dodać na wierzch podprażone ziarna słonecznika.

    Smacznego!

Składniki
Składniki