Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na lekki i szybki makaron z krewetkami, szpinakiem i suszonymi pomidorami.
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 1738
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 101
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 58
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, aż będzie al dente. Odcedź i odstaw. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek i podsmaż posiekany czosnek. Dodaj szpinak, suszone pomidory i smaż dopóki szpinak nie zmięknie.Następnie wrzuć krewetki, dopraw solą, pieprzem i smaż około 3 minut, aż krewetki się zarumienią. Na patelnie wlej 1/3 szklanki białego wina i poczekaj, aż odparuje. Następnie wrzuć masło i poczekaj aż się rozpuści.
Na koniec wymieszaj wszystko z makaronem i przełóż danie na talerz.